WH Inside: "Ken jij Laurence?"

Via onze blog laten we jullie kennismaken met onze verschillende teamleden. Je zult merken dat ondanks hun totaal verschillende persoonlijkheden zij toch een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben: gedrevenheid, competentie en liefde voor het vak. Deze week stellen we Laurence voor. Zij is actief bij White House als ‘Commercieel Medewerker’, zowel in de verkoop als de verhuur.

Lees meer

WH Inside: "Ken jij Saskia?"

Via onze blog laten we jullie kennismaken met onze verschillende teamleden. Je zult merken dat ondanks hun totaal verschillende persoonlijkheden zij toch een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben: gedrevenheid, vakkennis en liefde voor het vak. Deze week stellen we Saskia voor. Zij is actief bij White House als ‘Team Assistant’.

Lees meer

WH Inside: "Ken jij Jason?"

Via onze blog laten we jullie kennismaken met onze verschillende teamleden. Je zult merken dat ondanks hun totaal verschillende persoonlijkheden zij toch een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben: gedrevenheid, vakkennis en liefde voor het vak. Deze week stellen we Jason voor. Een jonge gedreven kerel die naast zijn liefde voor voetbal een enorme passie heeft voor vastgoed.

Lees meer

2020: Premies bestaan nog steeds!

Wist jij dat ervoor heel wat ingrepen die je woning energiezuiniger maken nog steeds premies bestaan? Denk je aan isoleren of een zonneboiler? Lees dan zeker verder!

Lees meer

2019: Een terugblik op een ongelofelijke groei!

Het nieuwe jaar is net van start gegaan. Het ideale moment om kort terug te blikken op wat 2019 ons bracht. Voor White House bleek dit een uiterst succesvol jaar te zijn met ongelofelijke groeicijfers tot gevolg!

Lees meer

Nieuwe woning bouwen in 2020? Nog strengere energie-eisen!

Wie een nieuwe woning in Vlaanderen wil bouwen, dient vanaf 1 januari 2020 rekening te houden met nog strengere energie-eisen. Zo bedraagt het maximale E-peil nu E35 i.p.v. E40.

Lees meer

Aankoop eigen woning 2020? Verlaging van aankooprechten naar 6%!

Begin 2019 werden de aankooprechten (voormalige registratierechten) op een eigen woning verlaagd naar 7%. Dit jaar worden deze verder verlaagd naar 6%! Goed nieuws dus voor kopers die een eigen stek wensen te verwerven.

Lees meer

Verhuurders verkopen nog snel woning voor nieuwe regels van kracht worden

Vastgoedmakelaars krijgen opvallend veel verhuurders over de vloer die hun pand zo snel mogelijk willen verkopen. Reden? De nieuwe regels die vanaf 1 januari gelden. Dan moeten huurwoningen beschikken over dubbele beglazing, dakisolatie en rookmelders. Het gaat om ingrepen die al gauw tienduizenden euro’s kunnen kosten.

Lees meer

Huurgarantiefonds wordt volgend jaar hervormd

Het Huurgarantiefonds (officieel: het Fonds ter bestrijding van uithuiszettingen) zal op 1 juni 2020 ophouden te bestaan, althans in de vorm waarin wij het kennen. Nu nog huurcontracten aansluiten, heeft dus geen enkele zin meer. In de plaats komt er een nieuw systeem, waarin het OCMW een centrale rol speelt. Doel wordt om de rol van de OCMW’s bij het voorkomen van uithuiszettingen verder te ondersteunen en te financieren. 8/11/2019

Lees meer

9 praktische vragen rond de woonbonus beantwoord

Het afschaffen van het belastingvoordeel van de Vlaamse woonbonus tegen begin volgend jaar roept alleen maar meer vragen op bij wie zich vandaag op de huizenmarkt waagt. Lukt het nog om dat voordeel te krijgen? Kan ik het behouden als ik mijn lening laat herzien? En wat betekent dit nu op lange termijn voor de huizenmarkt? Ontdek hieronder het antwoord op 9 concrete vragen.

Lees meer

De woonbonus verdwijnt! Wat nu?

Wie plannen heeft om een woning te kopen, zet er best vaart achter. Een van de maatregelen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is de afschaffing van de woonbonus op 1 januari.

Lees meer

Welke kleurcombinatie kies jij voor je interieur?

De meeste kennen mij als Miguel de vastgoedmakelaar. Maar als interieurarchitect volg ik nog steeds wat er in het interieurlandschap gebeurd. Een geslaagde woonruimte staat of valt met de ideale kleurcombinatie. Deze tips vind ik alvast een goed begin om de juiste richting uit te gaan.

Lees meer

Nooit eerder zoveel onbewoonbare woningen in Vlaanderen

22 augustus 2019 In Vlaanderen werden vorig jaar 3.341 woningen onbewoonbaar verklaard. Het aantal onbewoonbare woningen stond eind december op 7.823, een record. In 2010 ging het om 5.725 woningen. Dat blijkt uit het jaarverslag Woningkwaliteit van Wonen Vlaanderen.

Lees meer

Ken jij de huur- en isolatiepremie?

Met de huur- en isolatiepremie willen Fluvius en de Vlaamse overheid verhuurders aan kwetsbare klanten extra motiveren om hun huurwoningen energiezuinig te renoveren. De tegemoetkoming omvat sterk verhoogde premies (20 €/m² voor dak; 85 €/m² voor beglazing; 10 €/m² voor spouwmuren) én renovatiebegeleiding door een projectpromotor. Op het eerste zicht lijken deze extra stimuli voor energiebesparende maatregelen enkel voor eindklanten uit sociaal behoevende doelgroepen. Dit is niet 100 % juist, zo laat Fluvius weten.

Lees meer

Super handige IMMOPSCOOP-app.

IMMOSCOOP, dé hotspot voor vastgoedprimeurs, stelt nu ook de super handige app voor iPhone gebruikers voor. Ook werden er heel wat nieuwe handige mogelijkheden ontwikkeld.

Lees meer

Like, share & win = groot succes!

Afgelopen maand organiseerden we een heuse ‘Like, share & win’ wedstrijd. Dit via onze facebookpagina. Er vielen 10 hippe, rode Dopper drinkflessen te winnen. Wij waren enorm verrast van de reactie op dit initiatief! Het bericht werd massaal geliked, geshared en gedeeld…

Lees meer

Spotte jij al ons vernieuwd kantoor Ieper?

Na goed drie jaar in de Diksmuidestraat, verhuisden we met ons kantoor Ieper naar de Frenchlaan 49 Ieper.

Lees meer

Belg heeft ook tweede baksteen in de maag

De Belg sluit steeds meer leningen af voor een tweede verblijf, en het ontleende bedrag wordt steeds groter. Vorig jaar leenden we gemiddeld 199.500 euro, tegenover 155.000 euro in 2016, zo blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. “De Belg stopt zijn geld nog altijd liever in bouwstenen.”

Lees meer

Woonkredieten waren nooit goedkoper

De rentevoeten op woonleningen blijven zakken en hebben nieuwe laagterecords bereikt. Maar Belgisch vastgoed wordt steeds duurder.

Lees meer
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]