Foto 1/18
Foto 2/18
Foto 3/18
Foto 4/18
Foto 5/18
Foto 6/18
Foto 7/18
Foto 8/18
Foto 9/18
Foto 10/18
Foto 11/18
Foto 12/18
Foto 13/18
Foto 14/18
Foto 15/18
Foto 16/18
Foto 17/18
Foto 18/18

Omschrijving

“Unieke Expo-woning aan de rand van Poperinge”

Onmiddellijk was ik gecharmeerd door het verhaal van Lena & Abel.
In 1958 bezochten zij als jong stel uit de westhoek de wereldtentoonstelling in Brussel. Ze konden hun ogen niet geloven… De oorlogsjaren uit hun jeugd werden verwezen naar het verleden. Hier was enkel ruimte voor vooruitgang, zo ook op architecturaal gebied. De paviljoenen met gevels volledig in glas en een dak die deed denken aan een vleugel deed hen dromen van een mooie toekomst samen…

In 1961 ging die droom in vervulling. Hun eigen woning moest gebaseerd worden op deze paviljoenen. De typische combinatie van een vleugeldak, grote raampartijen en de principes van een ‘belle étage’ zorgen ook op vandaag nog voor een ware eyecatcher in het straatbeeld.

De woning zelf bestaat uit een inkomhal met apart toilet, woonkamer met open haard, die via de bureelhoek overgaat in de eetkamer en een aparte keuken. Allen met zicht op de aangelegde tuin en toegang tot een groot terras. Op deze verdieping vinden we ook een master-bedroom en een ingerichte badkamer.
Op het straatniveau vinden we een hal, 2 slaapkamers, berging, garage voor 1 wagen en een wasruimte. Ook bestaat de mogelijkheid om hier een tweede badkamer onder te brengen.

Rondom de woning vinden we een aangelegde tuin. In de loop der jaren werden een aantal zaken vernieuwd. Denken we hierbij aan het dak, de verwarmingsinstallatie en het schrijnwerk.

Ben jij liefhebber van unieke architectuur? Op zoek naar een uitzonderlijke woning? Dan is het huis van Lena & Abel zeker en vast iets voor jou!


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]